Telefon: 0850 450 5959-Dahili 6001

SON HABERLER

• Türkiye Kent Konseyleri Platformu 22.Genel Kurul Süleymanpaşa Buluşması
  • Dünya Emekçi Kadınlar Günü Süleymanpaşa’da farklı etkinliklerle kutlandı
  • Süleymanpaşa Kent Konseyi ve NKÜ öğrencileri sayesinde sokak hayvanları üşümeyecek
  • Kent Konseyleri Marmara'ya Sahip Çıkıyor
  • Eğitime Bir Katkıda Senden Olsun Projesi Çocuklarla Buluştu
  • Çocuklar Üşümesin Projesinde Montlar Sahiplerine Ulaştı
  • Balkonlar çiçek açtı kazananlar ödüllerini aldı
  • Türkiye Kent Konseyleri Platformu Sonuç Bildirgesi;
  • ''Eğitime Bir Katkıda Senden Olsun''
  • Kent Konseyleri Marmara'ya Sahip Çıkıyor

Kent Konseyleri Marmara’ya Sahip Çıkıyor

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Çevre Çalışma Grubu, Süleymanpaşa Kent Konseyi binasında 03.12.2016 Cumartesi günü bir araya geldi.

Toplantıya Av. Bülent Kaçar, Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası’nı temsilen Dr. Cemal Polat,Tekirdağ Mimarlar Odası Başkanı Gökhan Tanrıöver ile Çerkezköy,Saray,Kırklareli, Uzunköprü,Avcılar,Kadıköy ve Kartal Kent Konseyleri temsilcileri katıldı.

BAŞKAN EŞKİNAT DA TOPLANTIYA KATILDI

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da Kent Konseyi’ne ziyarette bulundu ve yürüttükleri çalışmalarda başarılar diledi.

Toplantı gündemi hakkında bilgi veren Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Ersöz, 5-6 Kasım’da Kartal Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Nevşehir-Gülşehir’de yapılan Türkiye Kent Konseyleri Platformu 20. Genel Kurulunda alınan karar gereği kent konseyleri olarak çevre konusunda verilen mücadelelere verilecek desteklerin neler olabileceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

ÇALIŞTAYIN KONUSU TERMİK SANTRALLER OLACAK

Ersöz, “Biz, Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak bu çalışmaların Çevre Komisyonu ile birlikte yürütülmesi, ilk aşamada Ege ve Marmara başta olmak üzere çalıştay düzenlenmesi ve benzer çalışmaların tüm bölgelerde yapılması gerektiği fikri üzerinde birleşmiş bulunuyoruz. Ege ve Marmara’ya öncelik vermemizin nedeni Marmara Denizi Derin Deşarj Projesi ve bölgelerdeki yaşam alanlarının korunmasının aciliyetidir,”dedi.

ÇEVRE KOMİSYONU KURULDU

Çalıştay  düzenlenmesi kararının ardındaki gerekçeleri dile getiren Ersöz, “Düzenleyeceğimiz çalıştayın ana gündem maddesi ise 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Teşkilat ve  Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 2 (ç) ve 7 (k) maddeleri uyarınca, Bakanlıkça Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı değişikliği ile Kırklareli Vize ilçesi ve Tekirdağ Çerkezköy-İstanbul Silivri  sınırları içerisinde “Enerji Üretim Alanı” ilan edilen bölgelerde kömüre dayalı termik santral kurulmasına yönelik alınan kararlar olacaktır. Yapılması planlanan kömüre dayalı termik santraller, ülke nüfusunun yaklaşık  %25-30’unu  doğrudan etkileyecektir. Bu nedenlerle Türkiye Kent Konseyleri Platformu Çevre Çalışma Grubu olarak bir komisyon kurulmasını ve çalışmaların bu doğrultuda yürütülmesini kararlaştırdık. Komisyonda Süleymanpaşa,Kırklareli,Uzunköprü,Avcılar ve Kadıköy Kent Konseyleri yer alıyor,” diye konuştu.

Ersöz, Trakya Kent Konseyleri Birliği, Trakya Platformu ve Türkiye Kent Konseyleri Platformu Çevre Çalışma Gurubu işbirliğiyle 2017 yılı Şubat ayı içerisinde bir sempozyum yapılmasına karar verildiğini belirtti.